دستورالعمل کدینگ انبار
- بهدست: Farhad
- دستهبندی: مستندات
- برچسبها: دستورالعمل کدینگ انبار, روش کدینگ در انبار

سیستم کدینگ
سیستم کدینگ، سیستمی است که در آن هر یک از اقلام موجود در انبار دارای یک شماره اختصاصی می باشد که البته این نامگذاری بر اساس قواعد و قوانینی است که به آنها اشاره خواهیم کرد.دامنه و تنوع اقلام سازمانهای صنعتی به دلیل پیچیدگی منابع گسترش یافته است و به همین دلیل نیاز به سیستمی که به کمک آن بتوان این دامنه وسیع اقلام را با سرعت و به گونه ای مؤثر شناسایی و طبقه بندی نمود بیش از پیش احساس می گردد.استفاده از نامهای متداول اقلام (میز ، صندلی، پمپ و …) برای رفع احتیاجات روزمره کافی هستند ولی از آنها نمی توان در قالب مدیریت انبار به دلیل مشکلات مشروحه زیر استفاده نمود.
– نامهای متداول، بسیار کوتاه و بدون شرح هستند.
– اجناس معمولاً بیش از یک نام دارند و این امر ممکن است سبب اشتباه گردد.
– اغلب اجناس را نمی توان به راحتی با کلمات توضییح داد.
با توجه به مشکلات بالا داشتن طراحی سیستم کدینگ یکپارچه که تمامی بخشهای یک سازمان یا مؤسسه بتوانند خواسته های خود را بیان کنند علاوه بر دقت باعث سرعت نیز می شود.
مراحل طراحی سیستم کدینگ:
– شناسایی و فهرست برداری موجودی کالاها.
– طبقه بندی یا دسته بندی و گروه بندی موجودی های کالاها.
– شماره (کد) گذاری موجودی های کالاها بر اساس روش منطقی و مورد قبول.
– شناسایی و فهرست برداری موجودی کالاها:
پیش از هرگونه اقدامی برای طبقه بندی و شماره گذاری موجودی ها، باید مبادرت به شناسایی اقلام موجود در انبار کرد. این شناسایی با رؤیت هر یک از اقلام و توجه به مشخصات و خصوصیات و محل مصرف آنها صورت می گیرد. شناسایی اولیه اقلام موجود در انبار، نیاز به اشخاصی متخصص و مجرب دارد تا با استفاده از تجارب آنان بتوان نسبت به شناسایی کامل هر یک از آنها اقدام کرد.
پسورد : www.production-planning.ir
بدون دیدگاه